Στείλτε το άρθρο σας στο elmepellas@yahoo.gr

Δεν θα αναρτώνται ανώνυμα και υβριστικά σχόλια

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Να μην κλείσει κανένα τμήμα – τομέας – ειδικότητα των ΕΠΑΛ στα μέσα της χρονιάς!   Στα τέλη του Γενάρη ολοκληρώνεται το πρώτο τετράμηνο για όλα τα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με την από τις 24/6/2016 υπουργική απόφαση 103539/Δ4 του πρώην υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, επιβάλλεται μια “κρυφή” αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη ρήτρα που αφορά σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, “εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του μαθητή είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο μαθητής χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών και δεν λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών.
   Σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη, όλα τα ΕΠΑΛ βρίσκονται μπροστά σε μια νέα απειλή. Η εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου θα φέρει αντιμέτωπα τα ΕΠΑΛ με ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων τμημάτων, ακόμα και καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα μισά της χρονιάς! Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης και το ενδεχόμενο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων και τομέων θα σημάνει μοιραία τη βίαιη ανακατανομή, ακόμα και εκδίωξη, μαθητών από το σχολείο που φοιτούν, όμοια με αυτή που βίωσαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, θα σημάνει νέα διόγκωση των τμημάτων, που σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Τέλος, θα δημιουργήσει υποχρεωτικά και νέο κύμα εκτοπίσεων και μετακινήσεων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το πολύπαθο ωράριό τους.
   Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας καλεί άμεσα το Υπουργείο και τη Διοίκηση να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους μαθητές των ΕΠΑΛ και στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη νέα απειλή ,που στέκει πάνω από τα σχολεία όλης της χώρας, να πάρει σάρκα και οστά.
   Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες και δράσεις για την υπεράσπιση των  ΕΠΑΛ, των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε αγωνιστική ετοιμότητα. Προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας , υπερασπιζόμενοι τα ΕΠΑΛ, τους μαθητές και τα εργασιακά μας δικαιώματα, ώστε να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο νέου κύματος συγχωνεύσεων και κλεισίματος τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας....