Στείλτε το άρθρο σας στο elmepellas@yahoo.gr

Δεν θα αναρτώνται ανώνυμα και υβριστικά σχόλια

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΔΑΚΕ Καθηγητών Α' Πέλλας - Ανακοίνωση για τις εκλογές




Συναδέλφισσα – Συνάδελφε

   Καλείσαι και πάλι να επιλέξεις εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας. Δε χρειάζεται να σου πούμε εμείς το αν είναι κρίσιμη η ώρα για τον κλάδο μας. Ο καθένας έχει κρίση και αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του. Αυτό που θέλουμε να σου ζητήσουμε είναι να αναλογιστείς ποιους θέλεις για εκπροσώπους σου, αξιολογώντας τη σταθερότητα των θέσεων, τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τη μαχητικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως να επιλέξεις ανθρώπους που αγωνιούν για τα εργασιακά μας ζητήματα και προσπαθούν, στο πλαίσιο της συνεργασίας και των δημοκρατικών διαδικασιών, να συνθέσουν προτάσεις και να αναπτύξουν πρακτικές που θα δυναμώσουν το Σωματείο μας σε ένα κοινό αγώνα, όπου όλοι είμαστε πρώτα απ’ όλα εργαζόμενοι. Μακριά από εμάς τα κομματικά παιχνίδια, μακριά και οι αυταρχικές πρακτικές.
   Στην τελευταία περίοδο του Διοικητικού Συμβουλίου ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αυτοί που κόπτονται για ενωτικές κινήσεις απέκλεισαν την πρόταση της παράταξής μας για διαπαραταξιακό προεδρείο, αγνοώντας επιδεικτικά τη βούληση της βάσης που μας έδωσε τη δεύτερη θέση στις προηγούμενες εκλογές. Λειτουργώντας με νοοτροπία «ιδιοκτήτη», αποφάσισαν και διέταξαν αμφιβόλου αποτελεσματικότητας εκδηλώσεις και δράσεις οι οποίες ορισμένες φορές στοίχιζαν στο Σωματείο εκατοντάδες ευρώ.
   Για άλλη μια φορά επιχειρούν να σε εξαπατήσουν με ένα νέο υβρίδιο. Αρχικά η μία παράταξη έσπασε σε δύο, τώρα οι δύο παρατάξεις συγχωνεύονται σε μία, τάχα ακομμάτιστη και ανένταχτη. Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δυσαρέσκειά σου από τις κυβερνητικές αποφάσεις για να σε πείσουν να ψηφίσεις μια δήθεν ανεξάρτητη και νέα παράταξη. Έτσι υφάρπαξαν την ψήφο σου πέρυσι, έτσι κάνουν και τώρα. Κρύβονται πίσω από ωραία λόγια και έναν ψευδεπίγραφο μανδύα «ανένταχτων» για να σε ξεγελάσουν και πάλι με τις δήθεν ενωτικές τους κορώνες. Και μόλις καταφέρουν να σε ξεγελάσουν, θα ρίξουν τις μάσκες και θα αρχίσουν τους αποκλεισμούς και τις αυταρχικές συμπεριφορές. Αυτά όλα όμως έχουν αντίκτυπο στο κύρος και την αξιοπιστία του Σωματείου μας και τελικά γυρίζουν εναντίον όλων μας.


Δεν πρέπει να πέσεις πάλι στην παγίδα τους
Πες όχι στις προσπάθειες παραπλάνησης


στις 9 Δεκεμβρίου
Ψηφίζουμε ΔΑΚΕ
Καθαρές λύσεις και όχι μεταλλάξεις

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Πέτρο,
    μερικές επισημάνσεις στο παραπάνω κείμενο σου. Δεν μου αρέσει να αναφέρω τα αυτονόητα, αλλά αφού κατηγορείς παρατάξεις ότι δεν εκφράζονται " καθαρά" σε σχέση με την εξάρτησή τους από κόμματα, δεν αισθάνεσαι κάποια, έστω αμυδρή, ηθική υποχρέωση να μας πεις τι δηλώνει η δική σου παράταξη των "καθαρών λύσεων" σε σχέση με εξαρτήσεις από κόμματα; Έχει δηλαδή κάποια σχέση με κάποιο κόμμα; Γιατί στις ειδήσεις, όταν αναφέρεται, χαρακτηρίζεται ως προσκείμενη σε κάποιο κόμμα.
    Εγώ ανήκω στην "Έγερση" έχεις στοιχεία ότι είμαι ψεύτης, όταν λέω ότι δεν εξαρτώμαι συνδικαλιστικά από κόμματα, ή έστω ότι η παράταξή μου κατευθύνεται από κάποιο κόμμα, ή απλά πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα και όπου πιάσει;
    Εντάξει, δεν σου άρεσαν οι προτάσεις μας σε σχέση με τη δράση της ΕΛΜΕ. Αλλά το να υπονοείς (και επιμένω στην πρόθεση υπό) ότι το ΔΣ έπαιρνε αποφάσεις χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας είναι κάτι άλλο. Είσαι μέλος του ΔΣ, τι έκανες; Είναι υποχρέωσή σου είναι τη στιγμή που λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις να τις καταγγείλεις με στοιχεία, όχι γενικά και αόριστα μετά από 6 μήνες. Πρέπει να αναφέρεις πόσοι ψήφισαν υπέρ πόσοι κατά και τι έγινε τελικά. Αλλιώς, για άλλη μια φορά θα χαρακτηρίσω ως λάσπη τα λεγόμενά σου.
    Αλήθεια εκτός από ΟΧΙ τι άλλο προτείνατε; Υπήρξε κάτι παραγωγικό που προτείνατε και εμείς ως παράταξη δεν το θέσαμε σε ψηφοφορία ή το αρνηθήκαμε;
    Όσο για αυτά που λες για το Προεδρείο της ΕΛΜΕ μάλλον κάνεις χιούμορ. Ήμουν παρών στη συνεδρίαση, όπου σας προτάθηκαν θέσεις στο προεδρείο και δεν θέλατε. Βέβαια, σε εποχή όπου δυστυχώς οι συνάδελφοι δεν ασχολούνται με τα πράγματα της Ένωσης ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Βέβαια, φτάνει να βάλει στην άκρη κάποια ηθικά "προβληματάκια" που μπρος στους ¨καθαρές λύσεις¨ μπορούν εύκολα να παραμεριστούν. Εύκολα; Προσωπικό θέμα του καθενός.
    Μοσχονάς Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας....